Centar podova

Trendovi u enterijeru za 2017. godinu

Trendovi u enterijeru se, kao i u modi, jako brzo mijenjaju – svake godine promovišu se neki noviteti, koji će dominirati enterijerima tokom cijele godine. Baš kao i kad je u pitanju nosiva moda i kod uređenja enterijera svake godine iskaču novi trendovi što možete primetiti ako često obilazite radnje za prodaju nameštaja. Tokom prošle godine fokus je bio na minimalizmu, tako da smo uglavnom viđali nameštaj koji je veoma jednostavan, bez nekih suvišnh detalja. Nasuprot svemu ovome 2017. najavljuje da će biti znatno drugačija, inovativnija i ispunjena jarkim bojama.

U ovom tekstu donosimo vam savjete kako da vaš dom uredite u skladu sa vodećim svetskim trendovima.

Greenery-boja godine

Svake godine institut za boje PANTONE bira boju koja će obilježiti godinu. Boja 2017.godine je Pantone 15-0343 GREENERY.

Osvježavajuća i revitalizirajuća nijansa „Greenery“ je simbol novih početaka. Ona predstavlja idealan spoj svježe i poletno žuto-zelene boje koja evocira prve dane proljeća, to je boja koja ilustruje ponovno listanje i bujanje prirode koja nas okružuje. Naša preporuka je da ovu boju koristite na detaljima u vašem enterijeru, kao što su raznovrsni jastuci, mebl, draperije, a za hrabre i avanturističke duše topla preporuka je da se usude i udahnu dah prirode i svježine svojim zidovima.

 

Mermerni zid

Kada kažemo mermer ono na šta svi prvo pomislimo su sasvim sigurno mermerne pločice za kupatilo ili radna ploča u kuhinji. Iako su tokom prethodnih godina pločice i radne ploče sa imitacijom šare mermera polako potisnute drvetom ili nekim drugim dekorom, ove godine mermer se vraća u enterijere na velika vrata. Naravno, uvijek je najbolja prava stvar, tj prava mermerna ploča, ali ako vam je prava mermerna ploča prevelika investicija, tu su vrlo dobro urađene imitacije, od različitih pločica i radnih ploča do tapeta, laminata i sl. Budite sigurni da će mermer vašem domu dati posebnu notu sofisticarnosti.

Terakota

Ove godine terakota je ponovo u trendu. Svi oni koji vole ove tople tonove i enterijere koji u sebi nose duh enterijera španskih hacijendi, obradovaće se velikom povratku terakote. Možete je koristiti u vidu pločica ili vinila sa dezenom pločica za obradu podova kuhinje ili ulaznog prostora, ili kao boju za zid. Pored ovoga, vaš enterijer možete ispuniti mnoštvom dekorativnih element poput tepiha, vaza, slika u boji terakote. Svaki od ovih elemenata na potpuno različitim nivoima doprinjet će da vaš dom odiše toplinom. Stručnjaci iz svijeta mode i dizajna tvrde da je boja terakote alternativa ili zamjena za svjetlo roze boju koja je dominirala u 2016. godini.

Pluta

Pod od plute je jedan od najtoplijih podova, a sada se ponovo vratio u modu iako je bio zaboravljen još od davnih 70-ih godina. Ne samo kao podna obloga, pluta se vratila u naše domove na potpuno nove i primamljive načine. Ove godine obloga za zid od plute predstavlja nešto potpuno nesvakidašnje i jedinstveno u svetu dizajna enterijera. Zidna obloga od plute savršena je kada su u pitanju kancelarijski ili radni prostori. Ako u okviru vašeg doma imate neki mali radni kutak, zašto ga ne bi obogatili ovako jednostavnim i krajnje dopadljivim elementom, i vidjet će te da će vam rad u njemu postati mnogo lakši i prijatniji.

Zelenilo

Biljke u enterijeru su apsolutni hit ove godine,i to što veće – to bolje, ali naravno izbor je na vama. Jednom dominantnom biljkom možete lijepo i efikasno akcentovati određeni dio prostora, a možete napraviti i sopstvenu mini baštu u nekom kutku vašeg doma. Mnogobrojni motivi iz prirode su svojevrstan trend koji je aktuelan već neko vrijeme, a sada je vrijeme da ubacite i pravu stvar u svoj dom. Na vama je da odlučite da li će to biti neka palma, filadendron ili drvo života, izbor je danas više nego raznolik.

Skandinavski stil

Ako ste u želji da što bolje uredite vaš dom samo i malo istraživali, sasvim je sigurno da ste se na mnogobrojnim mjestima susreli sa pojmom „skandinavski stil“. Skandinavski stil predstavlja jedan od vodećih stilova današnjice, kada je uređenje doma u pitanju. Dominantna bijela boja, u kombinaciji sa nježnim pastelnim tonovima, glavna je karakteristika ovog stila. Enterijer ispunjavaju i dodatno obogaćuju mnogobrojni detalji od drveta, parket, crni metalni ukrasi, topli i mekani pokrivači, tepisi i sl. Pored dekorativnih elemenata, veoma je važno voditi računa i o količini otvorenog prostora u okviru vašeg doma, jer skandinavski stil odlikuju otvoreni, čisti prostori okupani prirodnom svjetlošću.

Ako tražite način kako da oplemenite i obogatite vaš dom u skladu sa vodećim svjetskim trendovima, poslušajte neke od naših savjeta i sasvim sigurno ćete kreirati enterijer koji može da parira pojedinim enterijerima poznatih svjetskih dizajnera. Budite hrabri, i započnite život u jednom potpuno novom i sa ukusom uređenom prostoru.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja!