Centar podova

Parketi

U kolekciji našeg parketa (dominira Tarkett) nudimo mnogo, od tradicionalnog parketa poput hrasta, omiljenog zbog svoje tvrdoće i trajnosti, pa sve do egzotičnih vrsta drveta, kao što su kempas, jatoba, afrički mahagoni. Naš parket ima stabilnu konstrukciju i snažan sistem zaključavanja sa jednim od najizdržljivijih lakova na tržištu. Kao rezultat ovoga,  parket karakterišu visok kvalitet i performanse.

Aquaguard je jedinstveno rešenje u industriji parketa. To je vodootporna zaštita za parket koja štiti ugrađeni parket od tečnosti na bazi vode (voda, čaj, mlijeko, kafa, vino, sok) od momentalnog prodiranja tečnosti i obezbeđuje dužu otpornost na tečnosti na najosjetljivijim dijelovima parketnih dasaka, odnosno na kraćim stranama. Korištenjem najsavremenije tehnologije, Tarkett je  pronašao način da unaprijedi izgled cijelog poda tokom dugotrajnog korištenja.

Kolekcija Tarkett parketa:

Šta je višeslojni parket?

Postoje dvije vrste parketa: klasični ili stari parket i višeslojni parket, pri čemu im je osnovna razlika u konstrukciji. Višeslojni parket sastoji se od dva ili tri sloja,  uzajamno spojena pod uglom od 90 stepeni. Gornji sloj višeslojnog parketa je napravljen od tvrdog drveta, a ostali slojevi, koji se nalaze ispod gornjeg, takođe su 100 posto izrađeni od drveta (drvo jelovine, borovine ili smreke, kao i poleđinski furnir od istih drvnih vrsta).

Tarkett višeslojni parket se sastoji iz sledećih slojeva:

  • Zaštita lica parketa – sjajni ili mat lak
  • Gornji sloj parketa koji je napravljen od tvrdog drveta
  • Srednji sloj letvica složen tako da daje stabilnost parketnoj dasci
  • Poleđinski,  balansirajući sloj–stabilizuje dasku dajući joj potrebnu dimenzionalnu stabilnost

Višeslojni parket je fabrički izlakiran i spreman za ugradnju odmah po kupovini.

Prednosti Tarkett parketa

Višeslojni parket je siguran, stabilan i dugotrajan. Prednosti koje vam nudimo su mnogobrojne:

  • Parket Vam isporučujemo u daskama spremnim za ugradnju.
  • Parket se postavlja  bez lijepljenja, uklapanjem dasaka najsavremenijim T-lockTM sistemom koji obezbeđuje siguran, čvrst i gotovo nevidljiv spoj
  • Parketi su proizvedeni od najkvalitetnijeg drveta
  • Tarkett, naš ključni partner,  ima više od 100 godina iskustva u proizvodnji parketa. Od 1886. proizvodnja podnih obloga je jedina orjentacija Tarketta

Tarkett kolekciju parketa čini preko 80 dezena proizvedenih od 10 različitih tradicionalnih i egzotičnih drvnih vrsta sa svih kontinenata

Održavanje parketa

Rubovi spojeva parketa spremnog za postavljanje veoma su osetljivi na vlagu i samim tim na bubrenje.  Stoga, ove podne obloge je potrebno čistiti i čuvati od vlage (dobro iscijeđenom krpom) i nikad na mokro. Uvijek čuvajte površine od barica i stajaće vode.

Za uklanjanje veoma uporne prljavštine, npr. nakon završetka radova na renoviranju, može se koristiti osnovno sredstvo za čišćenje,  veoma razrijeđeno u vodi. Prije nanošenja sredstva, provjerite da li je površina tretirana lakovima vodootporna. Prebrišite vlagu.

 Emulzija za povećanje sjaja može se koristiti na lakiranom parketu kako bi se poboljšale njegove karakteristike čišćenja i održavanja. Vizuelni izgled mat površina mijenja se i postaje sjajan.  Uvijek čuvajte površine od stajaće vode.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja!