Centar podova

Tepisi

Ukras svakog doma

Kada uređujete novi stan, renovirate postojeći ili jednostavno želite da unesete malo svježine u životni prostor, tepisi su pravo rešenje,  koje će vaš dom učiniti drugačijim i dati mu Vaš lični pečat i potpis. Pažljivo izabrani, tepisi će svakako naglasiti ljepotu  parketa, laminata ili nameštaja u vašem domu.

U kolekciji tepiha imamo  one koji su  izrađeni od najfinije  vune, rađeni ručnom ili mašinskom tehnikom izrade, koji pružaju osjećaj luksuza i prefinjenosti. Punoća i čvrstina prediva,  vunenim tepisima daje dimenzionalnu stabilnost i omogućava lakše održavanje,  zbog čega i nakon godina korištenja ovi tepisi izgledaju kao novi.

Kolekcija SINTELON Tepiha

Detaljno o onašoj ponudi tepiha možete pogledati na link-u: Kolekcija SINTELON Tepiha

Također, tepisi izrađeni od savremenih materijala pružaju mnogo strukturalnih i vizuelnih efekata. Vrlo su praktični za održavanje, pristupačni,  zbog čega se često mogu mijenjati u skladu sa trendovima. Izražena su antialergijska i antibakterijska svojstva ovih tepiha, koja sprečavaju zadržavanje prašine. Ovakvi tepisi učinit će svaki prostor sigurnim i prijatnim.

Prednosti tepiha

Tepih je izvrstan odabir za vašu dnevnu, spavaću ili drugu sobu u kojoj želite toplinu pod nogama. Pružit će vam dodatni sloj izolacije između podova u vašoj kući. Ovisno o debljini i gustoći tepiha, oni doprinose termoizolacijskoj vrijednosti vašeg doma. Rezultat toga je bolja učinkovitost potrošnje energije.

Na mjestima gdje imate tepih,  ne možete se okliznuti. Ovo će spriječiti nezgode ili umekšati pad ukoliko se desi. Redukcija zvuka je još jedna prednost korištenja tepiha. Smanjuje buku bolje od bilo kojeg drugog tipa podnih obloga. Tepih smanjuje buku na 3 načina – smanjenje površinske buke hodanja, blokiranje prijenosa buke, apsorpcija zvuka iz zraka. Ove kvalitete su vrlo korisne u stanovima.

Ukoliko želite zakamuflirati bilo kakvo oštećenje poda ili maknuti s vida neki drugi problem kao što je iskrivljen parket, samo stavite tepih.  Također, lako se brinuti za tepihe. Otporni su na mrlje, što olakšava čišćenje i najgorih prolivenih tekućina.

Nekoliko studija je otkrilo da tepih može poboljšati kvalitetu zraka, zadržavajući prašinu i druge alergente. Međutim, morate pravilno čistiti i održavati tepih. Tepisi se mogu koristiti na razne načine. Bez problema možete staviti tepih na stepenice, zidove i druge površine različite visine.

Budući da u našoj ponudi imamo tepihe raznih boja i tekstura, oni mogu pomoći u oblikovanju bezbrojnih mogućnosti za dekoraciju doma. Tepisi nisu skupi, ako uzmete u obzir da su jeftinija alternativa drugim vrstama skupljih podnih obloga.

Danas su tepisi vrlo dugotrajni i imaju duži vijek od većine drugih tipova podnih obloga. Sve što trebate jeste izabrati tepih kojim ima životni vijek od 5 do 30 godina, u zavisnosti od kvaliteta I načina održavanja.

Održavanje tepiha

cp_oUsisavajte često i temeljit, jer većina oštećenja na tepihu nastaje zbog prljavštine. Mrlje počistite što prije, jer 99 posto mrlja moguće je očistiti nekim od sredstava za čišćenje ako reagirate dovoljno brzo.

Provjerite kakav tepih imate prije čišćenja, jer svaki je tepih različit i treba paziti da upotrijebite pravi preparat za čišćenje. Odabir sredstva za čišćenje kod uklanjanja mrlja uvijek započnite najblažim sredstvom, a jača sredstva koristite samo ako je nužno.

Nemojte četkati mrlje, njih treba prekriti peškirom ili nekom tkaninom. Tapkajući po tkanini, mrlju je potrebno upiti u nju. Ne pretjerujte sa deterdžentima, jer njihov višak ostaje u tepihu i teško ga je poslije ukloniti. Ne kvasite tepih previše, jer sredstva za pranje tepiha ne zahtijevaju previše vode, a ukoliko previše namočite tepih s vremenom može doći do truljenja tepiha zbog vlage u njemu.

Uklonite višak pjene prilikom čišćenja, sa pjenom ćete ukloniti i dio prljavštine iz tepiha i tako sebi olakšati posao. Sredstvo za zaštitu tepiha ne nanosite na prljav tepih, zbog toga što će sredstvo slijepiti prljavštinu i slijedeće čišćenje učiniti težim.

Najvažnije napominjemo opet, usisavajte vaše tepihe često i temeljito. To je izuzetno važno za održavanje tepiha.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja!